Nya efs.nu sjösatt

Som mycket annat här i tillvaron har även hemsidor en viss livslängd. EFS gamla hemsida har levt på lånad tid ett bra tag och nu har hemsidans nya skepnad fått se dagens ljus.

Målbilden för den nya sajten var att kunna integrera EFS tre plattformar i form av efs.nu, budbararen.nu och efsplay.nu på ett bättre sätt.

– Vi har försökt skapa en yta där EFS olika budskap och verksamheter kan kommuniceras. Kopplingen till efsplay.nu och budbararen.nu ger mer liv åt hemsidan och gör att den oftare kommer uppdateras med nytt material, säger Joel Apelthun webbredaktör på EFS.

EFS är en mångfacetterad rörelse, därför är det mycket information och innehåll som ska samsas på en och samma hemsida. För att försöka göra sajten så tydlig och lättnavigerad som möjligt har strukturen byggts utifrån en så kallad megameny. Förhoppningen är att besökaren lättare ska få en överblick och nå det man söker.

– Att få till en bra hemsida är inte lätt och det tar tid. Den nya sajten har säkert några barnsjukdomar nu i början men förhoppningsvis växer den upp till något vackert, säger Joel.

Nytt är också att det skapats landningssidor för olika delar av EFS. Bland annat har EFS Sverigemission större möjligheter att kunna lyfta fram aktuella budskap och händelser. På sidan för internationell mission har det skapats en världskarta där man enkelt kan se och läsa om EFS missionärer, internationella projekt och EFS verksamhet i olika länder. Den nya missionsbloggen samlar till att börja med alla internationella missionärers bloggar på en plats. Eventuellt kommer den att utökas och synliggöra även andra intressanta bloggare knutna till EFS.

– Det känns roligt med möjligheterna som den nya hemsidan innebär. Jag tycker Jonatan Knutes som stått för designen fått till något riktigt bra. Vi hoppas den ska upplevas användarvänlig och inbjudande, säger Joel avslutningsvis.