Ny utmaning för chefredaktören

Johan Ericson har fått nytt jobb som VD och förlagschef på Libris bokförlag.

Efter dryga sju år som chef-redaktör på Budbäraren, insamlingsansvarig och kommunikationschef på EFS går Johan Ericson vidare till ett nytt uppdrag i arbetslivet. Arbetstitlarna i sig själv vittnar om händelserika år och det är så Johan kommer att minnas åren på EFS kansli.

– Det är svårt att peka ut några särskilda höjdpunkter, men skapandet av Budbärarens nya form och innehåll har varit en spännande resa. Det har verkligen varit kul att få höra från så många håll hur uppskattad »Budis« är. Bland mycket som hänt är jag också glad över att vi fått igång bokutgivningen igen under mina år på EFS, säger han.

Just böcker, som passande nog är ett av hans stora intressen, är vad han kommer jobba med framöver då han tillträtt som VD för Libris bokförlag. Detta i samband med att förlaget, som bildades redan 1951, byter ägare. De nygamla ägarna är Pingst Fria Församlingar i Samverkan samt Evangeliska Frikyrkan.

– Det är en stor ära för mig att få jobba för Libris. Det är ett anrikt förlag med fantastiska författare och en mycket fin katalog. De flesta i EFS har nog en bok av Tomas Sjödin hemma till exempel. Min förhoppning är att Libris ska få bli ett ännu bredare och livskraftigare förlag som fortsatt får tjäna både kristenheten och samhället i stort med en ännu större räckvidd.