Ninevehjälpen lanseras i höst

Medan sista slaget om Mosul pågick i början av juli befann sig representanter från EFS i Irak. Syftet med resan var att förbereda inför den kommande kampanjen »Ninevehjälpen« samt besöka den fritidsverksamhet för barn i flyktingläger, Child Friendly Space, som EFS sedan länge stödjer.

– Det som påverkade mig starkast var att höra männi­skornas berättelser. En kvinna i ett flyktingläger berättade hur hennes familj inte hade någonting kvar efter att IS tog deras husnycklar, id-kort och alla pengar, säger Josefin Norstedt, EFS insamlingsstrateg som var en av resenärerna, och fortsätter:

– Men mitt i all förödelse var det glädjande att se hur mycket fritidsverksamheterna betyder för både barnen och föräldrarna samt hur det skapar jobbmöjligheter för de anställda pedagogerna.

Med på resan var även EFS missionssekreterare Erik
Johansson, artisten Josef Johansson, en fotograf samt en journalist. Josef Johansson kommer under hösten släppa en låt och musikvideo till förmån för Ninevehjälpen. I nästa nummer av Budbäraren kan du läsa mer om varför Josef engagerar sig i Ninevehjälpen.