Mia Ström ny Sverigechef

Äntligen har EFS fått en ny Sverigechef och det är ett välbekant ansikte i rörelsen som tillträder tjänsten.

Med undantag från ett kortare inhopp av Fredrik Noreback har tjänsten som Sverigechef varit vakant i drygt sex år. Därför är det extra glädjande att Mia Ström sedan årsskiftet nu har tillträtt tjänsten. Därmed lämnar hon nu också successivt sitt uppdrag som distriktsföreståndare för EFS Mittsverige. Tankarna på någon form av förändring i hennes arbetsliv inleddes under en retreat för två år sedan. 

– Under retreaten bestämde jag mig för att bestämma under hösten 2020 om jag skulle gå vidare till något annat eller fortsätta. EFS Mittsverige står i en ny process, så antingen skulle jag vara kvar ett bra tag eller lämna över till någon annan. Jag kände att det var dags att lämna nu, säger Mia och fortsätter: 

– Jag ville verkligen vara kvar i EFS – men vad skulle jag göra? Jag kände mig inte kallad att söka församlingstjänst, varken i EFS eller Svenska kyrkan. Då dök alternativet som Sverigechef för EFS upp och jag inledde en process och bad över det. Till slut landade det väl från båda håll. 

Som EFS Sverigechef blir hon en nära kollega och »avlastare« på en hel del punkter till missionsföreståndaren Kerstin Oderhem. Hon blir också arbetsledare för Sverigeavdelningen där Rebecka Cada, Martin Alexandersson, Margareta Forsberg, Elin Redin och Magnus Persson finns med. Dessutom ligger prästantagningsprocessen i hennes tjänst. 

– Det finns så många idéer och tankar som flödar i vår rörelse och så många kreativa idéer om vägen framåt. Vi vill så mycket, men hur ska vi arbeta och hur kan vi enas om ett gemensamt arbetssätt? Mycket av det jag gör kommer handla om att prioritera och se helheten. Jag hoppas få vara lite lagkapten och få ihop trupperna till att jobba mot gemensamma mål, så att vi på ett ännu bättre sätt kan dela evangeliet i Sverige – det är min längtan.