»Korset – vårt enda hopp«

Pingsthelgen firades i korsets tecken. Med fokus på den korsfäste som kallar, avslöjar, triumferar och utrustar. Genom gudstjänster, årsmöte, fikapauser, konserter och seminarier möttes äldre och yngre under EFS och Salts årskonferens i Alingsås.

Arenan Estrad bubblade av samtal, lovsång och konferensdeltagare under de första dagarna i juni när EFS och Salts årskonferens gick av stapeln – en långhelg om den korsfäste Kristus som levande och verksam i dag. Under årsmötet avtackades missionsföreståndare Stefan Holmström, efter sina åtta år i tjänst. Tillträdande Kerstin Oderhem välkomnades varmt och välsignades i sändningsgudstjänsten, där även sex prästkandidater sändes ut.

På folkhögskoleområdet Hjälmared stortrivdes barn och ledare på lägret »Genom­älskad« som samlade 133 barn.

– Det är otroligt god stämning på lägret, säger Frida Råkeberg, från Alingsås.

Hon har varit huvudansvarig för barnens konferens med ett tjugotal andra ledare till hjälp.

– Jag kände mig som en stolt mamma när jag såg Soul Children-kören sjunga på gudstjänsten i Estrad. Och »Slajmtajm« – vårt eget barnmöte – är en annan höjdpunkt, fortsätter hon.

Bland programpunkterna bjöds det på stor ekumenisk bredd. Söndagen firades med sammanlyst mässa tillsammans med Frälsningsarmén, Korskyrkan och Svenska kyrkan i Alingsås. Pingstpastorn Magnus Persson inledde konferensen med att predika på först kvällsgudstjänsten där även Lutherska missionskyrkans kör medverkade. Brassorkestern Himlaväsen, författaren och retreatledaren Magnus Malm, sångerskan Viola Grafström samt biskop Åke Bonnier var ytterligare några av alla de inslag som förgyllde konferensen.

Återupplev konferensens guldkorn

Nu kan du se samtliga gudstjänster från konferensen och studiosamtalen – där bland annat pingstpastorn Magnus Persson pratade om reformationsåret, en kväll ägnades åt internationell mission med Irak i fokus och sista sändningen gästades av EFS båda nuvarande missionsföreståndare för ett samtal om framtiden.

Missa inte det och mycket mer, på efsplay.nu.