Hur har konferensen varit?

Vi frågade tre besökare och medverkande vad de tar med sig hem från årskonferensen.

Karin Strand, Piteå 

Vad tycker du om att vara här? 

– Det är ett fantastiskt tillfälle att få träffa mycket folk och se EFS från olika sidor. Jag gör allt jag kan för att vara med, och det ska till något alldeles speciellt för att jag inte ska komma. 

Vad bär du med dig hem? 

– Tankar och inspiration kring hur vi kan jobba hemma i mitt lokala sammanhang i EFS Piteå, inte minst med barn- och ungdomsarbetet. Jag känner mig också uppbyggd och inspirerad på ett personligt plan. Jag har mött och känt Jesu närhet i mig och runt mig. 

 

Signe Walter, Boliden/Umeå 

Du har jobbat som ledare på barnens konferens – hur har ni haft det?  

– Det har varit jätteroligt. Barnen har varit så glada, och det känns som de verkligen har lyssnat på andakterna och så. Barnmötena har varit fantastiska!  

Vad hoppas du att barnen får med sig härifrån? 

 – De får åtminstone med sig konferensens egna låt »Jesus till alla«. Den har verkligen fastnat och man har hört barnen nynna på den under konferensen. Att vi fick avsluta hela konferensen med att alla sjöng den blev väldigt bra.

 

David Smedby, Östersund 

Du har varit med i lovsångsteamet. Hur har det varit? 

 – Det var kul! Det känns stort att jag fick frågan, men jag hade lika gärna kunnat se någon annan där framme. Huvudsaken är att lovsången blev bra och att vi fick vara tillsammans. 

Vad bär du med dig från konferensen?

– Det var min första »vuxenkonferens«, och det kändes väldigt givande att få komma samman från hela Sverige för bön, lovsång och årsmöte. Jag hade aldrig hört Kerstin (Oderhem) predika innan så det var också väldigt fint.