Historisk enkät ska ge grund för framtiden

Under maj har Salt och EFS Sverigeavdelning skickat ut en enkät till alla deltagare på Tejp och Livskraft under åren 2003–2013.

– Vår uppgift är att alltid investera rikligt i Guds rike. Nu får vi ett kvitto på vad vi har sått och hur det har växt, säger Markus Holmström på Salt.

I sitt arbete som biträdande generalsekreterare och kommunikatör för Salt har Markus Holmström tillsammans med Iza Jönsson på Sverigeavdelningen skapat den mest omfattande enkäten i Salts historia.

– Med våra läger vill vi ge kunskap, kraft och verktyg för att leva som kristen i vardagen. Vår ambition och tro är att tron ska beröra hela livet. Därför vill vi helt enkelt utvärdera 10–15 år senare vad våra läger faktiskt gett för frukt, säger Markus, och fortsätter:

– Sedan finns det såklart flera sidosyften. Vi bjuder in till samtal och reflektion och får förhoppningsvis kontakt med dem som inte längre finns med i kyrkan. Vi får också fråga de som fortfarande är kvar vad som är och har varit viktigt för dem, säger han.

Enkäterna skickades ut i maj och Holmström är optimistisk gällande svarsfrekvensen.

– Jag har absolut en dröm om över 500 svar. Sedan väntar en snabb statistisk sammanställning. Den analys som vi gör under hösten kommer bli väldigt spännande och viktig. Vi kommer att kunna ha med oss den i många år framöver, säger han.

Markus och Iza har också klurat mycket på hur enkäten ska kännas attraktiv för alla som får den – oavsett vilken riktning livet har tagit. Som en extra motivation kommer det att lottas ut priser till dem som svarat.

– För att analysen ska kunna bli så bra som möjligt är det jätteviktigt att vi får en bredd i svaren. Vi vill få fram vad vi kan vara stolta över, vad vi misslyckats med och framför allt få en grund för hur vi kan göra saker bättre i framtiden, säger han.

 


Var du på Livskraft/Tejp under de här åren men har inte fått enkäten? Kanske har mejlet fastat i skräpposten eller kanske har du inte kollat dina gamla e-postkonton? Maila till markus.holmstrom@efs.nu om du inte hittar den.