Hallå där David Castor

EFS-prästen David Castor var under hösten med i SVT’s ”Tro, hopp & kärlek”.

Under hösten har vi kunnat följa tre präster och en pastor i SVT’s Tro, hopp & kärlek. EFS-prästen David Castor var en av de medverkande, du kan läsa ett porträtt om honom i Budbäraren från september 2015. Sista delen i serien gick i mitten på oktober och då avslöjades att det som började med hopp slutade i kärlek för Davids del. Nu har vi träffat honom igen får några frågor:

Blev det som du tänkt dig?
– Nej, inte riktigt. Jag tycker att man i programmet klippte ihop för lite på djupet.  Det blev lite för likt ett vanligt dejtingprogram.

På det privata planet då, blev det som du tänkt dig?
– Jag hade inte tänkt mig så mycket. Jag gjorde inte upp så stora förhoppningar. Det var två veckors intensiv inspelning – så det var ingen förväntan men det fanns en försiktig förhoppning.

Hur känns det nu när du väl hittat din kärlek?
– Det är jätteroligt och känns både spännande och härligt. Vi är lite trevande och gör planer samtidigt som vi lär känna varandra. Vi är ett par och planerar för framtiden och giftermål.

Finns det någonting du hade velat göra annorlunda?
– Nej, egentligen inte. Jag är nöjd med tonen i programmet och hur de har presenterat oss. Det blev varmt och fint överlag. Någon blev kanske för ensidigt presenterad men det var ju så kort inspelningstid, så det berodde nog på det.

Skulle du göra det igen nu när du vet hur en tevesåpa fungerar?
– Jag skulle överväga det men det beror helt på syftet – vad man vill med programmet. Jag var med i Tro, hopp & kärlek för att få presentera prästrollen, kyrkan och tron. Den betoningen blev svagare än SVT hade sagt. Samtidigt har jag fått mycket respons från folk som säger att de tycker tron blev fint presenterad.