Gud hjärta Norrland 2016

I början av november gick fjärde upplagan av den ekumeniska konferensen »Gud hjärta Norrland« av stapeln i pingstkyrkan
i Östersund.

Under tre år har konferensen varit en utpräglad ungdoms­konferens med fokus på att betjäna och utrusta Norrlands ungdomar.

– Under sina första år har konferensen vuxit och blivit större, och vi har sett hur den har blivit ett viktigt inslag för ungdomar, framför allt i norra Norrlands inland, säger Lisbeth Tettli, som funnits med i planeringsgruppen.

Inför 2016 års konferens kände dock ledningsgruppen att det var dags att ta nya steg och bredda sig, vilket framför allt handlade om vem man ville göra konferensen för. Gud hjärta Norrland (GHN) har i alla år varit en konferens mellan EFS-kyrkan, Pingstkyrkan och Betelkyrkan i Östersund, med en tydlig inriktning mot ungdomar.

– Vi som jobbat med konferensen över tid har fått se hur konferensen varit till stor välsignelse för regionens unga kristna, därför kändes det helt rätt att vi i år byggde en konferens där vi fick möjligheten att bjuda in och samla alla generationer att komma inför Guds ansikte, säger Lisbeth.

Breddningen av konferensen blev lyckad, spridningen på besökarna var stor och programmet erbjöd et utbud för alla åldrar. I år var det även premiär för barnkonferensen GHN Kids, där Sofie Sjöberg, barnledare från Undersåker med team, ledde barnen i lovsång, undervisning och tillbedjan.

– Tidigare år har vi haft minst en kväll under konferensen där vi haft en outreachsatsning med Pannkakskyrkan. I år inledde vi istället ett nytt och spännande samarbete med den fräscha kaffekedjan Waynes Coffee, som finns i stan, där vi hade vårt kyrkfika en kväll, säger Lisbeth.

Från Waynes Coffee utgick även en del av ungdomarna på stan och bjöd människor på kaffe och förbön.

Talare under GHN var Sune Nordin, föreståndare och pastor i Korskyrkan (EFK), Uppsala, Stefan Beimark, föreståndare och pastor i pingstkyrkan Örnsköldsvik, Markus Nordenmark, präst i EFS-kyrkan i Strömsund samt Marie-Louise Nilsson, präst i EFS-kyrkan Östersund.

–Vi är tacksamma över möjligheten att få se hur Gud hjärta Norrland växer från år till år och hur människor får bli rikligt välsignade av Gud under dessa dagar.