Gemenskap och inspiration

EFS- och Salt-anställda från hela landet samlades till givande medarbetardagar i natursköna Bohuslän.

Temat för dagarna var »Människor och samhällen förvandlade av Jesus« och det blev ett tillfälle att djupdyka i EFS vision, dela gemenskap i bön, gudstjänster och över en kopp kaffe.

Dave och Connie Patty samt Magnus Malm var några av de inbjudna talarna. Dave och Connie Patty är missionärer och arbetar för organisationen Joshia Venture i Tjeckien sedan drygt 25 år tillbaka. Joshia Venture arbetar för att se ungdomar komma till tro på och utrustas för Guds rike i östra och centrala Europa. Detta görs bland annat genom ett nära samarbete med lokala församlingar. Dave talade konkret och praktiskt på temat leva mission bland annat om hur man kan påbörja andliga samtal med människor. Connie Patty höll i ett välbesökt seminarium om bön och tillsammans talade de om familj och lärjungaskap. Magnus Malm är en uppskattad talare, författare och retreatledare. Under medarbetardagarna talade han om ledarskap i Jesu efterföljd och om att växa i lärjungaskap. 

En av kvällarna bjöds det på en festmiddag med efter-följande panelsamtal och musikunderhållning. Biskop Susanne, Nora Sandahl och artisten Uno Svenningsson deltog i ett samtal om tro. Uno Svenningsson var kvällens hemliga gäst och bjöd på uppskattad musik-underhållning. 

Glädjande är också att internationella gäster från EFS systerkyrkor i Malawi, Tanzania, Etiopien, Eritrea och Indien deltog vid EFS och Salts medarbetardagar.