Gabriel och Josef trivs i Addis Abeba

Tvillingbröderna Gabriel och Josef Trane­feldt är nio år och bor i Addis Abeba, Etiopien, med småbröderna Emanuel och John och föräldrarna Elias och Sophia som är EFS-missionärer.

Josef och Gabriel delar intresset för lego och att spela »stick fight«, liknande »Capture the flag«, och fotboll med sina kompisar som är från flera olika länder. Gabriel gillar också basket och film, Star Wars är en favorit. Josef och Gabriel går i fyran på engelska skolan Bingham Academy. Josefs favoritämnen är gympa, amarinja (men de har inte riktigt börjat med det än) och engelska. Gabriel gillar matte, rast och så gympa.

Familjens kyrka är ILC, International Lutheran Church, där familjer från olika länder samlas. I söndagsskolan leker de och läser Bibeln. Är det inte söndagsskola finns det saker barnen kan pyssla med under gudstjänsten. Ibland får de godis, men det smälter så lätt. Sedan fikar alla tillsammans utomhus, barnen får läsk. Bröderna berättar att de varit på etiopisk gudstjänst också, där är det många barn, men väldigt svårt att förstå vad som sägs.

Vad skulle ni vilja hälsa till barnen i Sverige?
– Addis är inte jättefint, fast många tror det. Skolan är bra. Jag gillar den väldigt mycket. Det är bättre lärare här och barnen svär inte, säger Gabriel.
– Om du planerar att komma till Addis, så hyr ett fint gästhem, tipsar Josef.