Förväntansfull terminstart

Johannelund välkomnade många nya elever.

Ny är även Hanna Karlsten som vikarierar som studierektor under höstterminen på Johannelunds teologiska högskola: 

– Jag har ju själv varit elev på Johannelund sedan 2014 och nu är det spännande att få komplettera studentperspektivet. Det känns som att jag kommit hem till gården och jobbar med familjen. Kollegorna här gör ett fantastiskt jobb, det är väldigt inspirerande.

Hanna har en bakgrund som missionär i Indien men har bott hemma i Sverige i åtta år. Att ta en paus från jobbet som gymnasielärare och hoppa in som studierektor i dessa speciella tider tycker hon är spännande. I och med corona har mångas framtidsplaner ändrats och därför har fler valt att studera än vanligt. Hannas ögon glittrar när hon talar om att få möta alla de nya eleverna och få höra deras berättelser.

– Det känns jättespännande att få möta alla nya elever och höra om deras mål och drömmar för de kommande åren. Jag är här för att hjälpa eleverna att nå sina drömmar.

Nedan får vi höra vad några av de nya studenterna ser fram emot mest inför sin studietid.

Johannes Bergner, 28 år, teologiskt introduktionsår:

– Att få djupdyka ordentligt ner i teologin. Jag har hobbymässigt studerat teologi över en kopp kaffe med vänner, men nu vill jag ge ett år för det. 

Tilda Henningsson, 23 år, teologiskt introduktionsår:

– Jag ser fram emot att fördjupa mig i bibeln och den kristna tron.

Hannes Vestrin, 20 år, intregrerat prästprogram:

– Lära mig mer teologi på djupet och betydelser bakom saker i bibeln. Även träffa nya människor och skapa nya band ser jag fram emot. 

Ruth Danstål, 22 år, teologiskt introduktionsår:

– Jag är här för kunskapen, men är också tacksam för att det verkar vara så bra gemenskap här mellan studenter.