Fortsatt succé för @Strömbäck

Ett läger i världsklass där barnen lär sig mycket om Gud och aldrig har tråkigt – årets @Strömbäck fick höga betyg av deltagarna.

EFS & Salt-lägret @Strömbäck utanför Umeå förstärker sin succé-stämpel. I år lockade lägret hela 73 barn i åldrarna 11–14 år. Lägret har nu funnits i sex år och växt för varje år. Johannes Stenberg, en av årets 16 ledare, har varit med samtliga år och är en av huvudpersonerna som byggt upp lägrets lyckade koncept.

– Det som är extra roligt är att lägret samlar barn med olika intressen. Mitt på dagen väljer barnen själva vad de vill göra och i år kunde de välja mellan film, skapande, sport, dans och musik. Övrig tid har vi gemensamma aktiviteter alla tillsammans och det fungerar hur bra som helst, säger Johannes.

Lägerdagarna inleds och avslutas med andakt i Strömbäcks vackra kapell och i år var temat »Gud är med«.

– Det är kul att se barnens engagemang på lägret. Inte minst vid andakterna. Vi vill särskilt förmedla att de är sedda och älskade av Gud och att det finns en plats för dem att komma tillbaka till i kyrkan, säger han.

Att vara en brygga till konfirmationsverksamheten är också ett av lägrets syften.

– Och så har det verkligen blivit. En stor del av barnen återkommer först och främst till det här lägret och väljer sedan att konfirmera sig.

Sedan 2016 körs också samma lägerkoncept utanför Skellefteå med lägret @Solvik. I år hade det lägret 27 deltagare.

 


Vid utvärderingen av lägret skrev några av barnen följande:

Mira:

– Hela lägret generellt var ju världsklass! Maten är bra, aktiviteterna är bra, ledarna är bra. Allt är bara jättebra. Det finns alltid något att göra och man har aldrig tråkigt.

Emmy:

– Lägret är jätteroligt och man lär sig mycket om Gud. Tidschemat är bra och man får mycket fritid.

Felicia:

– Jag älskar @Strömbäck för alla nya vänner och att man får uttrycka sig själv.