Favorit i repris: Patrullriks i Mossebo

Sommaren 2017 är det dags för nästa Patrullriks. Centrum för lägret kommer att vara familjen Jakobssons gård i den småländska byn Mossebo.

På Jakobssons gård finns Mossebo scoutkårs scoutstuga och här samlas varje måndag ett 30-tal scouter i olika åldrar. Kåren är tydligt kopplad till gudstjänstlivet i EFS i Vasakyrkan, Kalmar och de förlägger alltid sina gudstjänster och invigningar där.

För familjen Jakobsson är Patrullriks en stor och spännande händelse som de ser fram emot. Vecka 31 sommaren 2017 går lägret av stapeln, och redan nu har de börjat röja i skogarna och förbereda mark och byggnader för den kommande satsningen.

Nu är det inte första gången byn bjuder in tusentals scouter på läger – det har faktiskt hänt en gång tidigare. 1999 stod byn och gården värd för arrangemanget, och de som minns det, minns det med glädje. Det var ett soligt, varmt och spännande läger där stenarna fick tala om Guds omsorg och småländsk natur.

Patrullriks 2017 kommer att ha det lilla, men viktiga och starka ordet HOPP som tema. En lägerkommitté (Läko) har redan börjat planera lägret. Läko hoppas och ber att Patrullriks ska bli ett läger som ger hopp och uppmuntran till barn och ungdomar. Vi vill skapa en hoppfull gemenskap som visar på Jesus som den som är världens hopp.

Be gärna för planeringen inför Patrullriks och fundera på om och hur du skulle vilja engagera dig i lägret som är EFS och Salts största barn- och ungdomsarrangemang. Det kommer att behövas människor i många olika uppgifter; musiker, IT-kunniga, sjukvårdare, ledare för dagsaktiviteter, bullbagare och dasstömmare – för att bara nämna några. Kontakta gärna någon i lägerkommittén för mer information.

Kontaktuppgifter finns på patrullriks.nu.