En unik kombination av gaming och Gud

För fjärde året i rad lockade ungdomslägret Game on runt 40 deltagare till Strömbäcks folkhögskola. 

– Det är verkligen roligt att se hur uppskattat lägret har blivit, säger EFS-prästen Isak Samuelsson. 

Lägrets koncept är att kombinera E-sport och brädspel med ett lägerliv där Gud står i centrum. Hålltiderna skiljer sig dock från ett »klassiskt« läger; det är läggdags senast 03.00 och frukosttiden är flexibel så att var och en får vakna när man själv vill.  

– Vi vill kombinera de två världarna. Språket i lägrets gudstjänster är hämtat från spelvärlden och vi försöker ha med många liknelser från spelen när vi berättar om tron. Gamers är bra på att fokusera, deltagarna har verkligen lyssnat på det vi vill förmedla, säger Isak. 

För lägerledningen har det varit viktigt att prata om hur de ska förhålla sig till de spel som är moraliskt tveksamma i gamingvärlden. 

– Vi skickar ett brev till föräldrarna där vi är noga med att de ska samtala med sin ungdom om vad som är okej att spela och inte, och att tänka på om ett spel har någon åldersgräns. 

Som en av initiativtagarna till lägret är Isak mycket glad över att lägret blivit så pass etablerat och att omdömet från ungdomarna själva är positivt. 

– Det här lägret ligger helt rätt i tiden och är ett sätt för oss som kyrka att nå ännu fler med evangeliet.  Vid utvärderingen fick alla deltagare ge lägret ett betyg mellan 1–10 och det lägsta betyget som gavs var en sjua – det säger något om att folk är nöjda.