Duvan flyger igen

Du håller just nu i din hand första numret av EFS Missionstidning Budbäraren för 2016. Det är också första numret av årgång 160 för Budbäraren och årgång 183 för Missions-Tidning vars namn återkommit i tidningens huvud tillsammans med duvan. Och just logotypen med duvan med sin grönskande olivkvist i näbben är faktiskt ännu äldre. Den syns redan 1818 när missionsbladet Underrättelser om Evangelii framgång utkom första gången. Det var Sveriges första missionstidskrift vilken utkom med viss regelbundenhet under åren 1818–24. När sedan Missions-Tidning föds 1834 så har den exakt samma logotyp.

Som ni säkert redan vet så blev en ung Carl Olof Rosenius redaktör för tidningen 1842 – ett uppdrag som han skulle behålla fram till sin död 1868. Det var han som i egenskap av tidningens ägare överlät den till Evangeliska Fosterlands-stiftelsen. Och den skulle komma att utges parallellt med Budbäraren tills tidskrifterna slogs ihop 1928. Det är alltså den tidningen du just nu läser, en av Sveriges äldsta kontinuerligt utgivna tidskrifter.

Som du säkert lagt märke till så har tidningen förutom ett nytt huvud också fått ett nytt format och en ny layout. Allt för att göra den mer modern, tillgänglig, lättläst och attraktiv för er läsare. Så att vi fortsätter berätta de goda nyheterna om evangeliets framgång och bidrar till Kristi rikes tillväxt.