Först vill jag säga att jag är tacksam för förtroendet att leda arbetet i EFS styrelse! Jag ser fram emot samtal om hur det ser ut i EFS just nu och hur vi önskar att det ska se ut om fem, tio och femton år. Med det samtalet som grund kan vi besluta om sådant som kan hjälpa regioner och föreningar att nå våra gemensamma mål.
För mig är det viktigt att EFS är och förblir en missionsrörelse. Vi ska, som det står i stadgarna, »främja Kristi rikes tillväxt«. På årsmötet i maj antogs en ny verksamhetsplan. Den bygger på de uppdrag vi formulerat för att förverkliga vår vision. Vi ska under kommande år fokusera på orden sändning, bibelglädje och andliga hem.
Jag drömmer om att både vi i EFS och alla andra kristna ska se oss som sända att berätta om Jesus för dem vi möter och med Jesu blick agera på den nöd vi ser omkring oss.
Jag drömmer om att vi ska bli den bibelläsande rörelse som jag tror att vi var på den tiden när väckelse präglade vårt land. Jag tror att det finns ett samband mellan den tidens bibelglädje och det stora antal missionärer som sändes ut, både från EFS och andra missionsrörelser.
Jag drömmer om att fler människor skall känna sig hemma i våra kyrkor. Tänk om vi också kunde öppna våra hem för människor som söker Jesus? Tänk om Alpha-kurser i hemmen blir ett komplement till verksamheten vi har i kyrkorna?
EFS Sverigeavdelning har i samarbete med Budbäraren de senaste två åren givit ut tre små böcker med mycket innehåll, även om de inte är så stora till formatet. En röd bok om mission, en blå bok om lärjungaskap och en grön bok om kristna gemenskaper. Särskilt vill jag uppmana er som finns i olika styrelser i vår rörelse att läsa dem och inspireras.
Vi i EFS har en viktig uppgift både internationellt och i Sverige, inom Svenska kyrkan och i svensk kristenhet. Låt oss tillsammans och med Guds hjälp ta oss an de utmaningar vi ser och verka för de förändringar och den förnyelse vi längtar efter!
MEST KOMMENTERAT
Hallå där Helena Eriksson …
EFS breddar stödet till Östafrika
Tuff verklighet för återvändare i Irak
Växa upp utan att växa bort
Vem är präst – egentligen? Om det allmänna prästadömet