Brevlådemissionen till övre Norrland

Målet är att dela ut 320 000 biblar från maj till september.

1800-talets väckelse som berörde hela Sverige var en »läsarväckelse«. EFS var då starkt bidragande. Nära 40 miljoner biblar och böcker gavs ut via EFS bokförlag under åren 1856–1906. Nu är EFS med och stöttar nätverket Bible for the nation som drivs av visionen att alla Sveriges 4,5 miljoner brevlådor ska få en Bibel, eller närmare bestämt Boken om hopp, som består av Nya testamentet och ett 20-tal vittnesbörd i början och slutet.

Förra sommaren delade de ut 208 000 böcker i Hälsingland, Härjedalen, Jämtland och Medelpad. Nu är siktet inställt på övre Norrland med målet att från maj till september dela ut 320 000 biblar och ytterligare 40 000 barnbiblar i Ångermanland, Lappland, Västerbotten och Norrbotten. En av många EFS:are som engagerat sig i detta är Stefan Nordström, präst i Örnsköldsvik, där alla kyrkor gått samman för att lyckas få ut boken till varje hushåll.

– Vi tror och ber att det här ska få leda till vad boken kallas – ett hopp till människor. Efter två år av pandemi känner vi att vi har ett budskap som ger människor ett hopp och en framtid. Var med oss och be för att Guds ord ska ha framgång, att de ord som sås tillsammans med vittnesbörden ska få bära frukt i människors liv, säger Stefan.