Bön för landet – inför valet

Söndagen den 9 september går Sverige till val; det gäller riksdag, landsting och kommun. Måndagen den 3 september arrangeras en heldag i Stockholm med bön inför valet. Ledare från ett tiotal samfund kommer att medverka, däribland EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem.

Under förmiddagen kommer en bönevandring att äga rum runt Rosenbad, Utrikesdepartementet, Riksdagen, Slottet, Mynttorget och Storkyrkan. De medverkande stannar till vid de olika platserna för att be om Guds välsignelse och nåd över landet. Dagen avslutas med att Maria Smeds leder lovsång i S:ta Clara kyrka.

–  Vi tar inte vår bas i ideologier och ber inte för partier. Rent konkret handlar valet om fördelning av mandat, men bönedagens fokus är inte främst valet utan vårt land. Vi ber att Guds vilja ständigt ska få ske i Riksdagens beslutande församling. Vi ber att Guds namn ska bli helgat i Regeringens verkställande och pågående arbete. Vi ber att Guds rike ska bli synligt i vårt land bland alla folk, säger Peter Artman från European Union of Prayer.