Boktips

Ekar nattduksbordet tomt? Här kommer fyra boktips med författare kopplade till EFS.

Tro stavas beroende

Olof Edsinger (Livets Ords förlag)

Hur kommer tron in i en människas liv, och hur kan den växa sig starkare? Det är några av de frågor Olof Edsinger reflekterar kring i boken Tro stavas beroende. Med förankring i Bibeln och i några av svenska väckelserörelsers huvudpersoner manar författaren till eftertanke kring tro, utifrån definitionen att tro är ett bejakande av sitt beroende av Gud. En bok för dig som vill låta tron färga av sig mer på alla sammanhang i livet.


Ta upp Davids slunga

Mats Nyholm (Semnos förlag)

Med berättelsen om David och Goliat får läsaren följa Mats Nyholms tankegångar om hur kyrkan är kallad att vara ett sjukhus för sårade och en familj för ensamma. Men lika fullt är kyrkan en armé driven av helig vrede. Mot det onda, för det goda. Detta vill prästen och författaren att vi ska tala mer om i våra kyrkor, och genom boken uppmanar han oss var och en att ta upp Davids slunga och möta ondskans lögner som ständigt florerar i vår omgivning.


Gud talar – kan du höra honom?

Joel Jarbo (Bornelings)

Med bibelord, egna reflektioner och frågor att reflektera över vill Joel Jarbo introducera den profetiska gåvan till fler kristna. Boken är lämplig för såväl personlig läsning som för bönegrupper och dylikt. Med fokus på personlig utveckling i vår relation till Gud vill författaren bidra till att fler kristna får upptäcka hur det är att höra Guds röst och vilken välsignelse det är att få samspela med Honom. Kanske kan den vara till hjälp för ditt nästa steg i din personliga tro?


Bli en vanlig, ovanlig människa!

Per-Eive Berndtsson (Logos Media och Sjöbergs förlag)

Livscoacher över hela världen matar oss med tips om hur vi ska leva för att bli lyckligare. Den här boken är inte en sådan bok. Det här är en bok om välbefinnande, men med en förankring i Bibelns kärleksfulla instruktion för ett gott mänskligt liv. Författaren, prästen och bibelskoleläraren Per-Eive Berndtsson bjuder in till eftertanke över hur vi lever våra liv, hur vi är menade att leva och hur vår relation till Gud påverkar oss i detta. Tänkvärt för såväl gammal som ung.