Biskopsstavar lämnas vidare

Denna vår har vi glädjen att välkomna de nya biskoparna som tillsätts i Göteborg, Luleå och Visby stift. Först ut att vigas var Susanne Rappmann som söndagen den 4 mars vigdes till biskop i Göteborgs stift. Flera internationella och nationella gäster deltog i gudstjänsten, däribland EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem. Ärkebiskop Antje Jackelén kommer genomföra samtliga vigningsceremonier i vår. Rappmann valdes i november förra året och var då anställd som kyrkoherde i Mölndals pastorat.

Senare under försommaren, fortsätter Luleå och Visby stift. Efter den andra valomgången och med 88 av 155 röster ges förtroendet till Thomas Petersson som nästa biskop i Visby stift. För tillfället arbetar han som domprost i Växjö stift. Den 3 juni hålls gudstjänst med vigningsceremonin i Uppsala domkyrka och därefter tas han emot i Visby domkyrka den 9 juni.

Sist men inte minst har vi även glädjen att berätta att en av Budbärarens tidigare chefredaktörer Åsa Nyström vigs vid samma tillfälle till biskop i Luleå stift. Som tidigare uppmärksammat valdes hon i november med 267 av 533 röster och arbetade då som stiftsadjunkt för ledarstöd i Uppsala stift. Åsa Nyström hälsas välkommen i Luleå domkyrka den 10 juni.