De äldre stöttar sig mot de yngre och flera bär på febriga barn. På några minuter har hälsovårdsteamet ställt iordning den mobila kliniken och börjar undersöka dem som söker vård.
Sedan 2017 har organisationen Warsan nått inte mindre än 40 000 barn och ännu fler vuxna i Somalia med mat, vatten och medicinsk hjälp. Nu skalar de upp de medicinska insatserna ytterligare, för att möta behoven i sex nya utsatta områden efter torkan.
För några veckor sedan var Safia Mahmoud mycket sjuk när hon kom till den mobila kliniken, men tack vare en effektiv antibiotikakur har infektionen snabbt kunnat hävas. Dr Khadar konstaterar tacksamt att Safia nu mår mycket bättre.
Busad Aw Mohamad är en av de flyktingar som nyss kommit till lägret. Tillsammans med barn och barnbarn har hon och hennes man vandrat från den etiopiska gränsen.
– Vi var tvungna att fly, men det var mycket svårt. Jag är inte ung längre, säger Busad.
Flera av dem som söker vård har nyss anlänt till lägret. De berättar om torkan, om boskapen som dött och hur de fått lämna sina hem i jakt på mat och vatten. Bristen på rent vatten gör att många lider av diarré, kolera och olika typer av mag- och tarmsjukdomar.
I katastrofsituationer måste de drabbades behov av skydd och stöd alltid komma i första rummet, något som de humanitära principerna slår fast.
– Barn och kvinnor är oftast de som drabbas allra värst och det ser vi också när de besöker den mobila kliniken, säger Dr Khadar.
En stoftvirvel drar genom lägret. Fyra år i rad har regnen varit väldigt begränsade eller helt uteblivit på Afrikas horn. Det är varmt och extremt torrt. Nu ber människorna här om regn.
– Måtte inte regnen utebli även i år, suckar en gammal man.
Många av barnen som söker hjälp är undernärda. Hälsovårdsteamet mäter, ger rådgivning och delar ut näringstillskott. Under de år Warsan arbetat i lägret har de sett väldigt goda resultat av det långsiktiga arbetet för att minska undernäringen. På grund av den ihållande torkan och det stora antalet nya flyktingar, ökar nu antalet barn som behöver vård och näringstillskott igen.
Sjuksköterskan Noura Awil instruerar en ung man hur han ska ta sin antibiotika.
– Även om situationen kan vara akut vill vi också skapa en långsiktig och hållbar förändring. Därför är vi också särskilt glada för det viktiga samarbetet med EFS som gör det möjligt för oss att finnas kvar, säger Dr Khadar.
MEST KOMMENTERAT
Hallå där Helena Eriksson …
EFS breddar stödet till Östafrika
Tuff verklighet för återvändare i Irak
Växa upp utan att växa bort
Vem är präst – egentligen? Om det allmänna prästadömet