Barnens Bibel som take away

I tider av kris föddes en idé som visade sig bli en succé.

En gång per år bjuder Umeå stadsförsamling in alla som fyllt fem år till en söndagsmässa för att ta emot barnens Bibel som gåva. På runt 50–60 inbjudningar brukar normalt sett 5–8 barn dyka upp. Nu i Coronatider kläcktes idén att i stället erbjuda Barnens bibel som »take away«, och resultatet blev en succé.

– I ett brev erbjöd vi att komma hem med en Bibel till barnen. 28 av 56 familjer tackade ja vilket är fantastiskt roligt och ett gott exempel på att det kan födas kreativitet ur kriser, säger församlingspedagogen Johan Andersson.

På detta sätt har det också blivit personliga möten med familjer som tidigare inte besökt kyrkan.  

– Vi har plingat på och lämnat över biblarna och fått en trevlig första kontakt. Vi har nog sänkt tröskeln i kontakten med kyrkan och hoppas att det blir enklare för dem att komma till någon av våra verksamheter i framtiden.

Andra församlingar har hört av sig och funderar på att haka på samma idé. Flera föräldrar har också skickat uppskattning via mail.

– Det har varit enbart positiv respons och det är superkul. En familj, som inte läst Bibeln innan, berättade att de nu läst den på kvällarna från pärm till pärm. På så vis blir det också lite evangelisation i denna idé.