Barnen är vår nutid

Det är nu vi måste se och möta våra barnfamiljer, inte senare, säger Nanne Näslund inför EFS års­konferens i Örnsköldsvik.

Nanne Näslund jobbar som Saltkoordinator i Mittnorrland och är med i planeringsgruppen inför EFS årskonferens. Nanne ansvarar särskilt för barnens konferens som i år har temat »Jesus till alla«.

– Det pratas ofta i olika sammanhang om att barnen är vår framtid, men jag vill hellre lyfta fram att de är vår nutid. Vår vision med barnens konferens är att vi ska se varje barn, att de ska ha roligt och lära känna Jesus, säger hon.

Nanne brinner för att fler barnfamiljer ska tycka att årskonferensen är relevant.

– Vi vill väcka liv i EFS genom att inspirera och peppa fler barnfamiljer att vilja  komma hit. Årskonferensen ska finnas till för hela familjen. Då måste vi också visa att vi menar allvar genom att låta barnen vara i centrum. Barnen ska få vara en synlig och självklar del av konferensen från start till mål.

Nanne är väl medveten om att många EFS:are har långt att åka till årskonferensen, oavsett var i landet den är. Men hon menar att avstånd och praktiska hinder suddas ut av de värden som finns med att vara närvarande och tillsammans.

– Min övertygelse är att det är viktigt att barn från olika håll får träffas och se ett nytt sammanhang, se att vi är fler och får vara tillsammans. Barnen kan till exempel få kristna kompisar som de senare i livet kommer att träffa på andra arrangemang som Salt och EFS arrangerar, säger Nanne och fortsätter:

– Vi vuxna har så mycket att lära av barnen och min dröm är att vi alla ska förstå hur viktiga de är och att barnen verkligen ska få spegla konferensen.

Bredvid Nannes kontor sitter EFS regionala missionsledare Mikael Artursson, som även han har fullt upp med åtagandet att arrangera årskonferensen.

– Det finns mycket att vara förväntansfull inför och just nu går det väl inte en dag utan att vi på något sätt jobbar med konferensen. Vi är verkligen i full gång och jag tycker att vi har nått väldigt långt med att hitta ansvariga personer och ledare. Så jag känner mig trygg även om det är mycket att göra, säger han med sin lugna dialekt.

Årets konferens kommer bland annat att få besök av Arne G. Skagen från Norge samt School of Jazz från Addis Abeba, Etiopien.

– Arne har ett unikt tilltal när det gäller att få Guds folk på fötter. Han är mycket bra på att uppmuntra och rusta församlingar. Det känns också superkul att få välkomna School of Jazz som vi medarbetare i EFS fick äran att träffa på medarbetardagarna i Addis för ett par år sedan.

»Först måste evangeliet förkunnas för alla folk« är temat för årets konferens, vilket är hämtat från Jesu egna ord i Mark 13:10.

– Som rörelse är vi i en spännande tid där vi under förra året klargjorde vår vision. Jag hoppas att den här helgen på nytt ska få beröra oss och få oss att förstå att EFS har ett angeläget uppdrag.