Årets insamlare utsedd

Utmärkelsen »årets insamlare« delades ut under årskonferensen i Alingsås till The LinTown Gospel Singers. Med stor entusiasm och spelglädje har de genomfört konserter på temat »The Gospel Side of Elvis«.

Inspirerade av både de gospellåtar som Elvis Presley själv spelade in eller lyssnade till, och av Elvis sätt att skänka pengar till välgörenhet har konserterna fått stort genomslag.

– Konserterna genomfördes ideellt och man har under konserterna samlat in över 100 000 kronor till EFS mission. Det är runt 3 000 åhörare som besökt konserterna, säger Hans Kariis, styrelseordförande för Ansgarskyrkan i Linköping som nominerade gruppen.

Flera i gruppen har hemvist i Ansgarskyrkan i Linköping och konserterna har genomförts i välfyllda kyrkor inom flera samfund i Linköpingstrakten, Rättvik och Malung, på utomhusscenen i Kungsträdgården i Stockholm och även på krogen.

Responsen har varit mycket positiv.

– Även konserter i kyrkan har dragit mycket publik utan kyrkvana, som har kommit för att de gillar Elvis. Det har varit ett bra sätt att komma till kyrkan för att lyssna till musiken, men också få höra ett budskap om Elvis liv och gospelns betydelse. Ensemblen har varit frimodiga med sin tro, säger Hans.

Den fasta ensemblen består av Lars Häggberg, Fredrik Östergren, Niklas Lüning, Henrik Lerner, Kent Boman och Dan Hammarsten. Därtill har gästspel av andra sångare och musikanter ofta förekommit. Vid några tillfällen har man uppträtt tillsammans med drygt 50 sångare ur två av Ansgarskyrkans körer.