Anses det naturligt att stödja KD som medlem i EFS?

Döm om min förvåning när senaste Budbäraren innehöll valmaterial för Kristdemokraterna. Jag har aldrig röstat på KD och lär inte komma att göra det heller. Jag tror inte att Budbäraren kommer att sprida material för alla de andra partierna som ställer upp i valet, utan jag ser det här som ett politiskt ställningstagande. Anses det vara naturligt att som medlem i EFS stödja KD? Jag som trodde att EFS var en partipolitiskt obunden organisation. Fast jag vet ju vilka rötter EFS har.

Jag är numera pensionär men har tillbringat en stor del av mitt liv, bland annat som anställd, inom vänsterpolitiken. Numera är jag inte partiansluten, men det känns förnedrande att bli sammankopplad med KD. Åtminstone i husorganet EFS som jag tillhör.

Efter cirka 30 år utan kyrkotillhörighet gick jag tillbaka in i Svenska kyrkan. Jesu ord om dessa minsta som är mina bröder fungerade som en bro mellan mina två liv. Jag omskolade mig från journalist till kantor och hann arbeta som det i tio år innan den neurologiska sjukdom jag har tvingade mig att bli sjukpensionär.

I en svår tid var EFS:arna ett stort stöd. Jag mötte, och möter, mycket godhet och omsorg och jag började fundera på medlemskap. Jag läste allt jag kom över och hittade ingenstans att man måste tillhöra KD eller liknande partier för att bli medlem. Jag visste att det var få som delade mina uppfattningar, men jag fick vara som jag är. Jag trivdes i EFS ända tills igår när Budbäraren #7 kom.

 

Åsa Allard, Sidensjö


Svar direkt:

Som svar på denna insändare hänvisar vi till denna kommentar, där ansvarige utgivaren Johan Ericson ger sin syn på saken.