Alpha online storsatsar

Många nya människor kommer till tro tack vare digitala kurser om evangeliet.

Vem är i kontroll? Vad är viktigt egentligen? Var finner jag trygghet? Sedan 1990 har den internationella organisationen Alpha, som ursprungligen kommer från den lokala församlingen Holy Trinity Bromptom i London, rustat människor världen över och öppnat rum för diskussioner kring existentiella livsfrågor. Under pandemin har kurserna övergått till lyckade digitala träffar där många människor har kommit till tro. Nu storsatsar även Alpha i Sverige på onlinekurser.  

– Kyrkans uppdrag är att nå nya människor. Alpha har varit väldigt snabba med att se hur detta kan möjliggöras i en tid då vi inte kan träffas fysiskt. Det har varit viktigt för oss att inte stänga in oss och bara överleva den här pandemin. Därför storsatsar vi nu på onlinekurser och vi ser redan nu att man kan nå fler digitalt än man har gjort med fysiska träffar, säger Alphainspiratören Marie-Louise Nilsson.

Marie-Louise hoppas att många EFS-föreningar vill hålla i Alpha-kurser framöver. 

– Under hösten har regeringen gått ut med striktare rekommendationer och Alpha-online är faktiskt ett av få verktyg som finns digitalt för den här typen av gemenskap. Vi ser en enorm efterfrågan och det finns en öppenhet som vi inte har sett tidigare. Det måste vi som kyrka ta vara på. 

Mer information hittar du på sverige.alpha.org.